🌟AZ ATYA FELMÉRHETETLEN ÁLDOZATA❣️

,,Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettĂŒk az Istent, hanem hogy Ƒ szeretett minket, Ă©s elkĂŒldte az Ƒ FiĂĄt engesztelƑ ĂĄldozatul a mi bƱneinkĂ©rt.” 1.JĂĄnos 4:10.

Isten kormĂĄnyzata a Mennyen Ă©s a Földön a szeretet elvĂ©re Ă©pĂŒl.
Ez hatĂĄrozza meg a keresztĂ©ny ember jellemĂ©t is!… A szeretet ĂĄldozatokban mutatkozik meg.
A megvĂĄltĂĄs terve ĂĄldozatra Ă©pĂŒlt, ĂĄldozatra, amely olyan szĂ©les, mĂ©ly Ă©s magas, hogy nem lehet megmĂ©rni. Krisztus mindent odaadott Ă©rtĂŒnk, Ă©s akiben Ɛ lakik, az kĂ©sz mindent felĂĄldozni MegvĂĄltĂłjĂĄĂ©rt.

Amikor ÁdĂĄm bƱne remĂ©nytelen csĂŒggedĂ©sbe sodorta az emberi nemet, Isten elvĂĄghatta volna a bukott lĂ©nyekkel valĂł kapcsolat fonalĂĄt. BĂĄnhatott volna velĂŒk Ășgy, ahogyan azt a bƱnösök megĂ©rdemeltĂ©k volna. Megparancsolhatta volna a Menny angyalainak, hogy öntsĂ©k a vilĂĄgra haragjĂĄnak poharĂĄt. 
KiszakĂ­thatta volna ezt a sötĂ©t foltot a vilĂĄgegyetembƑl.
De nem ezt tette. Ahelyett, hogy elzĂĄrta volna Ƒket a jelenlĂ©tĂ©bƑl, mĂ©g közelebb jött a bukott emberekhez.
Odaadta FiĂĄt, hogy emberi csontban Ă©s emberi hĂșsban jelenjen meg közöttĂŒnk…
Isten ajåndéka meghalad minden képzeletet. Semmit nem tartott vissza.

Nem engedte meg, hogy bĂĄrki is azt mondhassa: többet is tehetett volna, Ă©s nagyobb szeretetet is tanĂșsĂ­thatott volna az emberisĂ©g irĂĄnt. Krisztussal az egĂ©sz Mennyet odaajĂĄndĂ©kozta.
Krisztus hĂ­vei nem fogtĂĄk fel egĂ©szen az Isten Ă©s a közöttĂŒk fennĂĄllĂł kapcsolat jellegĂ©t, Ă©s mĂ©g mindig csak homĂĄlyosan lĂĄtnak ebben a tĂĄrgykörben. 

Alig ismerik fel Isten csodĂĄlatos kegyelmĂ©nek mĂ©rtĂ©kĂ©t abban, hogy egyszĂŒlött FiĂĄt adta a vilĂĄg megvĂĄltĂĄsĂĄĂ©rt.
Krisztus otthagyta a Menny kirĂĄlyi udvarait, Ă©s lejött a Földre, ahol elviselte az ember helyett a bƱn Ă©s gyalĂĄzat kĂ­njait, majd meghalt, hogy szabaddĂĄ tegye Ƒt.
Meghalt, hogy visszanyerje magĂĄnak az embert, Ă©s ezĂĄltal biztosĂ­tsa örök ĂŒdvössĂ©gĂ©t.
Mindezek fĂ©nyĂ©ben hogy merĂ©szel bĂĄrki is fĂ©lvĂĄllrĂłl bĂĄnni akĂĄr eggyel is az Ɛ legkisebbjei közĂŒl?…
Mindenki bĂĄnjon nagy tĂŒrelemmel, kedvessĂ©ggel Ă©s szeretettel Krisztus vĂ©rĂ©nek megvĂĄsĂĄroltjaival.

– ISTEN CSODÁLATOS KEGYELME -

Megjegyzések