🌟 GYERMEKNEVELÉS - HELYES FEGYELMEZÉS❣️

„💞Ɛ jĂłltevƑ a hĂĄlĂĄtlanokkal Ă©s a gonoszokkal. Legyetek azĂ©rt irgalmasok, mint a ti AtyĂĄtok is irgalmas!” LukĂĄcs evangĂ©liuma 6:35-36.

A MegvĂĄltĂł ĂĄltal felĂĄllĂ­tott szabĂĄly - „amint akarjĂĄtok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akkĂ©ppen cselekedjetek velĂŒk” (Luk 6,31) -, legyen a legfƑbb alapelve mindazoknak, akik az ifjĂșsĂĄg nevelĂ©sĂ©t magukra vĂĄllaljĂĄk. 

Az Úr JĂ©zus nagy csalĂĄdjĂĄnak az ifjabb tagjai Ƒk, „örököstĂĄrsaink az Ă©let kegyelmĂ©ben” (1PĂ©t 3,7). 
A Krisztus ĂĄltal felĂĄllĂ­tott szabĂĄly alkalmazĂĄsa a balga Ă©s ellenĂĄllĂĄst tanĂșsĂ­tĂł gyermekekkel Ă©s a legifjabbakkal szemben is kötelezƑ. 

Az a tanĂ­tĂł, aki tiszteletben tartja ezt a szabĂĄlyt, kerĂŒlni fogja, hogy az egyes tanulĂłk hibĂĄit vagy mulasztĂĄsait nyilvĂĄnossĂĄgra hozza. 
Ügyelni fog arra, hogy az ifjĂșt ne mĂĄsok tĂĄrsasĂĄgĂĄban feddje vagy bĂŒntesse meg... 

Minden igaz tanĂ­tĂł Ă©rzi, hogy jobb, ha az irgalmassĂĄgban tĂ©vedĂŒnk, mint a tĂșlsĂĄgos szigorban...
Az isteni TanĂ­tĂł minden fonĂĄksĂĄg Ă©s gyarlĂłsĂĄg ellenĂ©re, hordoz minden tĂ©velygƑt. 
KitĂĄrja karjait Ă©s vĂĄrja a tĂ©velygƑket, lĂĄzadĂłkat Ă©s elesetteket, hogy visszafogadja Ƒket... 

BĂĄr mindnyĂĄjan becsesek vagyunk a szemĂ©ben, a legnagyobb rĂ©szvĂ©tet Ă©s szeretetet mĂ©gis azok keltik, akiknek durva Ă©s lĂĄzadĂł termĂ©szetĂŒk van. 
Az a lĂ©lek, aki a leginkĂĄbb sebezhetƑ a KĂ­sĂ©rtƑ tĂĄmadĂĄsai ĂĄltal, gondviselĂ©se kĂŒlönleges tĂĄrgyĂĄt kĂ©pezi... 

JĂ©zus sokkal jobban bĂĄnik velĂŒnk, mint ahogyan azt megĂ©rdemelnĂ©nk, Ă©s ahogyan Ƒ bĂĄnik velĂŒnk, Ășgy bĂĄnjunk mi is mĂĄsokkal!

A szĂŒlƑk Ă©s a tanĂ­tĂłk eljĂĄrĂĄsa csak akkor igazolt, ha hasonlĂ­t ahhoz az eljĂĄrĂĄshoz, amit a MegvĂĄltĂł követett volna hasonlĂł körĂŒlmĂ©nyek között!!

Megjegyzések