🌟 AZ ÉN ÉLETEM MA - ƐRIZD SZÍVED AJTAJÁT ❣️

,,💞A bölcs tanĂĄcs Ă­gy hangzik: „Minden fĂ©ltett dolognĂĄl jobban Ƒrizd meg szĂ­vedet, mert abbĂłl indul ki minden Ă©let.” PĂ©ldabeszĂ©dek könyve 4:23.

AmikĂ©ppen gondolkodik az ember a szĂ­vĂ©ben, olyan Ƒ.
SzĂ­vĂŒnknek meg kell Ășjulnia az isteni kegyelem ĂĄltal, kĂŒlönben hiĂĄba törekszĂŒnk arra, hogy tiszta Ă©letet Ă©ljĂŒnk.
Aki Krisztus kegyelme nĂ©lkĂŒl akar nemes, erĂ©nyes jellemet Ă©pĂ­teni, futĂłhomokra Ă©pĂ­ti hĂĄzĂĄt, amely a kĂ­sĂ©rtĂ©sek heves viharĂĄban biztosan összedƑl.
DĂĄvid imĂĄja legyen mindnyĂĄjunk kĂ©rĂ©se: „Tiszta szĂ­vet teremts bennem, Ăłh, Isten, Ă©s az erƑs (igaz) lelket ĂșjĂ­tsd meg bennem!” (51. zsoltĂĄr 12)

MiutĂĄn elnyertĂŒk a mennyei ajĂĄndĂ©kot, egyre tovĂĄbb haladhatunk elƑre a tökĂ©letessĂ©g felĂ©, mint akiket „Isten hatalma Ƒriz hit ĂĄltal” (PĂ©ter apostol I. levele 1,5).

Valamit azonban nekĂŒnk is kell tennĂŒnk: akik nem akarnak SĂĄtĂĄn csalĂĄsainak ĂĄldozataivĂĄ vĂĄlni, azoknak ƑrizniĂŒk kell a lelkĂŒkhöz vezetƑ utat.
Nem szabad olvasniuk, hallgatniuk vagy nĂ©zniĂŒk olyasmit, ami tisztĂĄtalan gondolatokat Ă©breszt bennĂŒk.
Ne engedjék meg, hogy gondolataik elkalandozzanak, és olyan dolgokkal foglalkozzanak, amiket a lelkek ellensége sugall.
Ez azonban komoly imåt és éberséget kívån.
SzĂŒksĂ©gĂŒnk van a SzentlĂ©lek segĂ­tsĂ©gĂ©re, maradandĂł befolyĂĄsĂĄra, amely a menny felĂ© irĂĄnyĂ­tja tekintetĂŒnket, Ă©s hozzĂĄszoktat bennĂŒnket ahhoz, hogy tiszta Ă©s szent gondolatoknĂĄl idƑzzĂŒnk.
Szorgalmasan kell tanulmånyoznunk Isten Igéjét.

Mi mĂłdon Ƒrizheti meg az ifjĂș tisztĂĄn az ĂștjĂĄt, ha nem a Te beszĂ©ded megtartĂĄsa ĂĄltal?” (119. zsoltĂĄr 9.)
A zsoltĂĄrĂ­rĂł Ă­gy szĂłl: „SzĂ­vembe rejtettem a Te beszĂ©dedet, hogy ne vĂ©tkezzem ellened.” (119. zsoltĂĄr 11)

ƐrizzĂŒk hƱsĂ©gesen szemĂŒnket, fĂŒlĂŒnket, ha uralni akarjuk gondolatainkat, Ă©s meg akarjuk akadĂĄlyozni, hogy a hiĂĄbavalĂł Ă©s romlott gondolatok beszennyezzĂ©k lelkĂŒnket.
Ezt a kĂ­vĂĄnatos munkĂĄt egyedĂŒl a kegyelem ereje tudja elvĂ©gezni!



Megjegyzések