🌟EGYSÉG ÉS SZERETET❣️

💞Áldott az Isten Ă©s a mi Urunk JĂ©zus Krisztusnak Atyja, az irgalmassĂĄgnak atyja Ă©s minden vĂ­gasztalĂĄsnak Istene; Aki megvĂ­gasztal minket minden nyomorĂșsĂĄgunkban, hogy mi is megvĂ­gasztalhassunk bĂĄrmely nyomorĂșsĂĄgba esteket azzal a vĂ­gasztalĂĄssal, amellyel Isten vĂ­gasztal minket.” 2.Korinthus 1:3-4.

Apostol megköszönte Istennek a szomorĂșsĂĄgban kapott vigasztalĂĄst... 
Ahogyan PĂĄl Ă©rezte szĂ­vĂ©be ĂĄradni Isten szeretetĂ©nek vigasztalĂł melegĂ©t, Ășgy sugĂĄrozta azt tovĂĄbb mĂĄsokra is. ViselkedjĂŒnk Ășgy, hogy szĂ©gyenkezĂ©s nĂ©lkĂŒl nĂ©zhessĂŒnk szembe emlĂ©keinkkel!
MiutĂĄn azok, akikkel kapcsolatban ĂĄllunk elhunytak, nincs többĂ© alkalmunk egyetlen szĂłt is visszavonni, sem a fĂĄjdalmas benyomĂĄsok emlĂ©keit kitörölni. 
VigyĂĄzzunk tehĂĄt, nehogy beszĂ©dĂŒnkkel bĂĄntsuk meg Istent! TegyĂŒnk fĂ©lre minden ridegsĂ©get Ă©s viszĂĄlyt. 

SzĂ­vĂŒnk lĂĄgyuljon meg Isten elƑtt, amikor könyörĂŒletĂ©re gondolunk. 
Isten Lelke hadd Ă©gesse el szent lĂĄngkĂ©nt a szĂ­vĂŒnk ajtajĂĄban összegyƱlt szemetet. 
Akkor majd belĂ©phet JĂ©zus, Ă©s gyengĂ©d szavainkban, gondolatainkban, tetteinkben mĂĄsokra ĂĄrad szeretete. 
És ha ekkor vĂĄlaszt el a halĂĄl mĂĄsoktĂłl, hogy ne talĂĄlkozzunk többĂ© velĂŒk, mĂ­g Isten Ă­tĂ©lƑszĂ©ke elƑtt nem ĂĄllunk, nem kell majd szĂ©gyenkeznĂŒnk a rĂłlunk szĂłlĂł feljegyzĂ©sek napvilĂĄgra kerĂŒlĂ©sekor.

Amikor a halĂĄl lezĂĄrja a szemet, amikor a karokat keresztbe teszik az elcsöndesedett szĂ­v fölött, akkor a nĂ©zeteltĂ©rĂ©sek gyorsan eltƱnnek. Szertefoszlik minden keserƱsĂ©g Ă©s neheztelĂ©s. 
HĂĄny jĂł szĂł hangzik el akkor a halottrĂłl! HĂĄny jĂłtette jut eszĂŒnkbe! 
Teli marokkal szĂłrjuk a dicsĂ©reteket, de azok olyan fĂŒlre hullanak, amely mĂĄr nem hall, olyan szĂ­vre, amely nem Ă©rez többĂ©. 

Ha akkor ejtettĂŒk volna ki e szavakat, amikor a megfĂĄradt lĂ©leknek Ă©getƑ szĂŒksĂ©ge volt rĂĄjuk, amikor a fĂŒl mĂ©g halott Ă©s Ă©rzett a szĂ­v, akkor kedves emlĂ©keink maradtak volna. 
HĂĄnyan vannak, akik fĂ©lelemmel vegyes tisztelettel, döbbenten ĂĄllnak a halott mellett, Ă©s szĂ©gyenkeznek, szomorĂșan emlĂ©kezve szavaikra Ă©s tetteikre, amelyekkel Ă©letĂ©ben bĂĄnatot okoztak neki. 

MOST fogadjuk be Ă©letĂŒnkbe mindazt a szĂ©psĂ©get, szeretetet, kedvessĂ©get, amit csak tudunk! 
LegyĂŒnk tĂŒrelmesek, figyelmesek, hĂĄlĂĄsak egymĂĄs irĂĄnt. 
VigyĂŒk ĂĄt a haldoklĂłk Ă©s az elhunytak irĂĄnt kifejezett gondolatainkat Ă©s Ă©rzĂ©seinket az Ă©letben lĂ©vƑ testvĂ©reinkkel valĂł mindennapi kapcsolatainkba! 

– 5.BIZONYSÁGTÉTEL -

Megjegyzések