🌟PROFÉTIKUS ÍRÁSOK❣️

Bibliai gondolatok minden napra-


RĂ©szletek Ellen Gould White könyveibƑl:

A NAGY ORVOS LÁBNYOMÁN-
JÉZUS ÉLETE-
BOLDOG OTTHON-
APOSTOLOK TÖRTÉNETE, -
TE IGÉD IGAZSÁG,-
BIZONYSÁGTÉTEL-
KRISZTUS PÉLDÁZATAI-
NEVELÉS-
AZ EVANGÉLIUM SZOLGÁI-

Az idĂ©zetek szerzƑjĂ©rƑl: Ellen Gould White:
(1827-1915) minden könyve és cikke sajåtos bibliamagyaråzatot képvisel.
Pål apostol szavait idézve: "megnyitja az Ige ajtajåt" és mindenki szåmåra "nyilvånvalóvå teszi" annak mondanivalójåt. (Kol 4,3-4)
Nem a maga gondolatait vagy sajåt, egyéni értelmezéseit mondja el a bibliai igék kapcsån.
Sorait olvasva szinte rĂĄszegezƑdik figyelmĂŒnk a bibliai igĂ©kre Ă©s egyszerƱen, minden nehĂ©zsĂ©g nĂ©lkĂŒl feltĂĄrul elƑttĂŒnk azok valĂłdi, belsƑ igazsĂĄgtartalma.
Mi is meglåthatjuk azt, ami valóban ott van ezekben a kijelentésekben.
SzemlĂ©ljĂŒk, csodĂĄljuk vele egyĂŒtt Isten hatalmĂĄt Ă©s nagysĂĄgĂĄt, amely bölcsessĂ©gben, igazsĂĄgossĂĄgban Ă©s szeretetben nyilatkozik meg!
White több mint 70 éven åt hirdette és tanította Isten igéjét, szóval és tollal.
FƑkĂ©nt Észak-AmerikĂĄban mƱködött, de jĂĄrt EurĂłpa orszĂĄgaiban is, Ă©s kilenc esztendƑt töltött AusztrĂĄliĂĄban. LelkĂ©sz, lapszerkesztƑ Ă©s egyhĂĄzvezetƑ fĂ©rjĂ©vel egyĂŒtt fĂĄradhatatlanul dolgozott mint Krisztus tanĂșsĂĄgtevƑje Ă©s emberek szeretetteljes lelkigondozĂłja.
Emellett lelkiismeretes csalĂĄdanya is volt.
Irodalmi tevĂ©kenysĂ©ge mennyisĂ©gĂ©ben is tiszteletre mĂ©ltĂł - mintegy negyvenezer oldalra becsĂŒlhetƑ. Könyvei több kiadĂĄst Ă©rtek meg mĂĄr Ă©letĂ©ben, Ă©s azĂłta is szakadatlanul szĂŒletnek az Ășjabb fordĂ­tĂĄsok Ă©s kiadĂĄsok. Magyar nyelven is megjelent szinte valamennyi mƱve, nagyobb rĂ©szĂŒk több kiadĂĄsban is. (Amikor magyarul több kiadĂĄst is megĂ©rt könyveibƑl idĂ©ztĂŒnk, akkor mindig a fejezetet jelöltĂŒk meg az eltĂ©rƑ lapszĂĄmozĂĄs miatt.)

E. G. White Ă­gy vallott Ă­rĂĄsai kĂŒldetĂ©sĂ©rƑl: 
"Mivelhogy az emberek kevĂ©s figyelmet szenteltek a BibliĂĄnak, az Úr adott egy kisebb vilĂĄgossĂĄgot, hogy a nagyobb vilĂĄgossĂĄghoz vezĂ©relje Ƒket."
(Review and Herald, 1903. jan. 22.)

A bibliai igĂ©ket KĂĄrolyi GĂĄspĂĄr fordĂ­tĂĄsĂĄban idĂ©zzĂŒk.A rĂ©gies nyelvezetet a szöveg megvĂĄltoztatĂĄsa nĂ©lkĂŒl a mai nyelvhasznĂĄlathoz igazĂ­tottuk.
NĂ©hĂĄny esetben, ahol ez elengedhetetlenĂŒl szĂŒksĂ©ges volt, pontosĂ­tottuk a fordĂ­tĂĄst.
Az E. G. White idĂ©zetek a szerzƑ MagyarorszĂĄgon mĂĄr korĂĄbban kiadott könyveibƑl valĂłk, amelyek kĂŒlönbözƑ fordĂ­tĂłk munkĂĄi. A jobb megĂ©rtĂ©s Ă©rdekĂ©ben ezek szövegĂ©t is javĂ­tottuk, pontosĂ­tottuk.

"A beszĂ©dek, amelyeket Ă©n szĂłlok nĂ©ktek, lĂ©lek Ă©s Ă©let." 
(JĂĄn 6,63)

Megjegyzések